Miljardollars mjukvaruföretag MicroStrategy Eyes Investing in Bitcoin

Miljardollars mjukvaruföretaget Bitcoin Era har avslöjat att det planerar att investera upp till 250 miljoner dollar i alternativa tillgångar under de kommande 12 månaderna, och nämnde specifikt bitcoin som ett alternativ.

Enligt en transkription av företagets intäktssamtal som publicerats av The Motley Fool , noterade företagets president och ekonomichef, Phong Le, när företaget återvände värde till aktieägarna att företaget har återlämnat över 245 miljoner dollar till aktieägarna genom återköp av 1,8 miljoner aktier sedan fjärde kvartalet 2018.

Le tillade att företagets kapitalallokeringsstrategi i framtiden kommer att vara att „returnera en del av detta överskottskapital till våra aktieägare och investera en del i tillgångar med högre avkastningsprofiler i kontanter.“ Han noterade att MicroStrategy som sådan skulle fördela avkastningen på ytterligare upp till 250 miljoner dollar till aktieägarna under de kommande 12 månaderna och att företaget skulle investera ytterligare 250 miljoner dollar i alternativa tillgångar.

Le sa:

Dessutom kommer vi att försöka investera upp till ytterligare 250 miljoner dollar under de kommande 12 månaderna i en eller flera alternativa investeringar eller tillgångar som kan inkludera aktier, obligationer, råvaror som guld, digitala tillgångar som Bitcoin eller andra tillgångstyper.

I vinstsamtalet påpekade MicroStrategys vd Michael Saylor att bitcoin, guld och silver ”visar styrka” och noterade att det är meningsfullt ”att skifta våra statliga tillgångar till vissa investeringar som inte kan blåses upp.”

Företagets motivation att söka alternativa tillgångar verkar vara Federal Reserve: s drag för att stimulera ekonomin, som har sett sin balansräkning överträffa 7 biljoner dollar för första gången någonsin. Med hänsyn till flytten påpekade Saylor att företaget förväntar sig ökad volatilitet inom en snar framtid.